ZNATE LI ŠTO ZNAČE ZNAKOVI NA MUŠKOM I ŽENSKOM TOALETU? Ženski znak nije haljina, evo što je

Znate li što znače oznake na toaletima u kafićima, restoranima te u ostalim javnim prostorima? I dok smo do nedavno smatrali kako muški znak ima hlače, a ženski haljinu, čini se da to baš i nije tako.

Znakovi se nalaze na toaletima kako bi pripadnici obaju spolova znali u koji wc trebaju ući.

Tvrtka Axosoft iz Arizone napravila napravila je kampanju koja želi izjednačiti muškarce i žene u određenim uobičajeno muškim zanimanjima pa su u sklopu toga otkrili da se zapravo nikada nije radilo o haljini na ženskom znaku za zahod, piše The Mirror.


Tania Katan iz Axosofta tvrdi kako trokut nikada nije trebao predstavljati haljinu, već plašt. Zašto plašt? Njime se poručuje da žene mogu biti superheroji.

“U znanosti, tehnologiji, umjetnosti, matematici, politici, na ulicama i u našim domovima žene su često nevidljive, nepozvane ili jednostavno zaobiđene. Djevojke i žene koje se zanimaju za znanost, tehnologiju, mehaniku i matematiku su manjina”, navode u Axosoftu.Kampanji It was never a dress cilj je potaknuti razgovore o prihvaćanju žena u bilo koje zanimanje. Pritom nije riječ samo o jednakosti žena, nego i o tome da se popuni veliki nedostatak radnih mjesta u mnogim zanimanjima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI