‘ZLATNO JELO’ KAO IDEALNI RUČAK ZA ČITAVU OBITELJ: Pripremite sočni zagrebački odrezak!

Prema izvornoj recepturi!

Sastojci:

6 velikih šnicli

krušne mrvice

brašno



2 jaja

6 šnita sira trapista

Priprema:

Svinjske, teleće ili pileće šnicle istucite da budu što tanje te ih posolite, a potom na svaku stavite komad šunke i sira.

Svaku šniclu motajte kao sarmu i između dlanova je dobro stisnite kako nadjev ne bi iscurio. Ako imate veće šnicle, preklopite ih kako bi šunka i sir ostali unutra ili pak slažite jednu šniclu na drugu, sa sirom i šunkom između pa ih povežite čačkalicama. Tako pripremljene šnicle stavljajte u brašno, jaja i krušne mrvice. Dobro ih stisnite među dlanovima kako bi se što bolje zalijepile.

Tako pripremljeno meso pecite u vrućem ulju ili masti na umjerenoj temperaturi. Gotovo je kada poprime lijepu rumenu boju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI