Završne pripreme za 67. Pulski filmski festival

Samo su dva tjedna preostala do početka ovogodišnjega 67. Pulskog filmskog festivala, a zbog novih okolnosti u uvjetima pandemije koronavirusa u četvrtak su se počele postavljati sjedalice u parteru uz odgovarajući distancu.

Naime, po riječima ravnateljice Pulskoga filmskog festivala Gordane Restović epidemiološke mjere za sada dopuštaju kapacitet od 1.800 sjedala iako bi prema površini taj broj mogao biti i nešto veći.

“Sutra ćemo imati više informacija jer u Arenu dolazi tim Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. U svakom slučaju razmak između sjedalica mora biti metar i pol”, rekla je Restović.

Inače, načelnik istarskog stožera civilne zaštite Dino Kozlevac donio je prije desetak dana odluku u kojoj se, uz ostalo, navodi da manifestacije “na otvorenom prostoru podnose do 20 osoba na 100 četvornih metara” te da je “tako dobiveni ukupni broj na određenom prostoru dozvoljen”. Upravo iz tog razloga organizatori festivala vjeruju da bi taj broj posjetitelja u konačnici mogao biti ipak malo veći.

Festival će se održati od 18. do 26. srpnja na tradicionalnim lokacijama u Areni, Kinu Valli i Istarskom narodnom kazalištu, a festival u pulskom amfiteatru u subotu 18. srpnja otvara hrvatska premijera hrvatsko-švicarskog filma “Mare” redateljice Andree Štake, s Marijom Škaričić i Goranom Navojcem u glavnim ulogama.



U Hrvatskom programu za Zlatne Arene natjecat će se 16 filmskih naslova, od kojih pet u programu “Hrvatskog filma” i 11 u programu “Manjinskih koprodukcija”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI