VRAĆA SE ALEKSANDAR STANKOVIĆ: Otkrio je tko će mu biti prva gošća nakon ljetne stanke

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon ljetne pauze, kreće nova sezona emisije ‘Nedjeljom u 2‘, a voditelj i urednik Aleksandar Stanković u utorak je već otkrio tko će biti prvi gost.

“Bolje ćemo je upoznati”, napisao je Stanković i time najavio zamjenicu zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, Danijelu Dolenec.

Sudeći po komentarima bit će to jako zanimljiva emisija, na koju će zasigurno najviše komentara imati Zagrepčanke i Zagrepčani.

Dolenec je pažnju privukla i prije nekoliko dana, kada je na Facebook postavila fotografiju svjetla u Tomaševićevom uredu koje gori posljednje u gradskoj upravi.

“Jedino preostalo svjetlo u gradskoj upravi je u uredu gradonačelnika. Danas, i svaki dan. Mirno spavaj, Zagrebe”, napisala je ona.



Podsjetimo, jedan od prvih poteza gradonačelnika Tomislava Tomaševića, nakon što je stupio na svoju funkciju, bilo je donošenje Zaključka o imenovanju Stožera civilne zaštite Grada Zagreba kojim je za načelnicu Stožera imenovao Dolenec.

Danijela Dolenec rođena je 1977. godine u Zagrebu, a dobar dio svoje akademske karijere provela je na najuglednijim svjetskim sveučilištima.

Izvanredna je profesorica komparativne politike na Fakultetu političkih znanosti, a politologiju je doktorirala na ETH-u Zürich. Usavršavala se na London School of Economics and Political Science, u Oxfordu i na Harvardu, kao Fulbrightova stipendistica. Osnivačica je Zagreb je NAŠ i Možemo! i koordinatorica programa za obje platforme. Prije ulaska u politiku bila je vrlo aktivna u zagovaračkim i istraživačkim organizacijama.

Osnivačica je i višegodišnja predsjednica Grupe 22, osnivačica Instituta za političku ekologiju i predsjednica upravnog odbora u periodu 2014-2018, članica programskog savjeta IPE Zelene akademije od 2012. godine i članica inicijative Akademska solidarnost (2010-2011).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI