Virtualna izložba Nadje Moncheri

Screenshot

Vrlo dinamična galerija Studio Hani iz Zagreba povodom Uskrsa predstavila je virtualnu izložbu slika i poemu koju je darovala indijska umjetnica, poetesa i novinarka N. Kalyani iz New Delhia i odmah iza toga virtualnu izložbu skulptura kineskog umjetnika Rong Shenga iz Shanghaia. Izložbe su priređene kao vid solidarnosti s umjetnicima iz Zagreba nastradalog u potresu.

Iz istih razloga talijanska slikarica Nadja Moncheri iz Trsta, koji je zračno udaljen samo 170 km, povodom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske Unije i Dana Republike Italije, 2. lipnja, izložit će svoja djela posredstvom digitalnih otisaka u galeriji Studio HANI s otvorenjem u ponedjeljak 1. lipnja 2020. od 18:00 do 21:00 sat . Izložba ostaje otvorena do 29. lipnja 2020.

Nadja Moncheri je Tršćanka. Prisutna je u suvremenoj umjetnosti od osamdesetih godina. Sudjelovala je na 150 grupnih i selekcioniranih izložbi te priredila 60 samostalnih u Austriji, Hrvatskoj, Italiji, Meksiku, Sloveniji i Švicarskoj, među kojima izdvajamo 6. biennale suvremene umjetnosti ‘Round Table 26’ gdje dobiva posebno priznanje, zatim Biennale u Veneciji 2011., Biennale Internazionale Donna 2017-2018 te 2019, Međunarodni festival Umjetnost i Robotika ROBOTICS u Trstu 2018.

Posebno je bila zapažena njena samostalna izložba ‘Emotivne vibracije’ 2019. u Trstu. O njenim radovima su pisali brojni kritičari kao što su Marianna Acerboni, Maria Campitelli, Jasna Merkù, Serena Mizza, Enzo Santese i drugi. O svojim radovima Nadja kaže: “Slušanje glazbe i promatranje prirode dva su osnovna izvora energije koji se okupljaju u mojoj inspiraciji. Intenzivno gledajući stvarnost, otvaram put mašti, koja je praktički beskonačan teritorij situacija, boja, zvukova i glasova, gdje se uronim u ukupni smisao pojma.”

Ova izložba će u svakom slučaju biti još jedan primjer neprekidne umjetničke komunikacije između Trsta i Zagreba te dodatni poticaj za nastavak lijepe i korisne kulturne tradicije.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI