Valentinovo u Art kinu: Opuštanje uz Leonarda DiCaprija

FOTO: IMBD

Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta Valentinovo u Art-kinu slavi se tri dana – 13., 14. i 15. veljače – uz program Kultno kino koji donosi film “Romeo i Julija” Baza Luhrmanna s Leonardom DiCaprijom i Claire Danes u glavnim ulogama.

Najveća ljubavna priča svih vremena rezervirana je, naravno, za mjesec ljubavi pa program Kultno kino u Art-kinu donosi film Romeo i Julija (1996.), u režiji Baza Luhrmanna, koji ove godine slavi svoju 25. godišnjicu.

Riječ je o drugom dijelu Red curtain trilogije australsko-američkog redatelja Baza Luhrmanna koji je baziran na književnom predlošku, najpoznatijoj ljubavnoj tragediji nastaloj iz pera engleskog dramatičara Williama Shakespearea.

Poput filmova Priča sa zapadne strane (Robert Wise i Jerome Robbins) i Kineska djevojka (Abel Ferrara), i ovaj je naslov osuvremenjena adaptacija drame, u ovom slučaju smještena u Venice Beach (Kalifornija), no za razliku od spomenutih filmova Romeo i Julija je vjerniji svom predlošku utoliko što se pridržava originalnog dijaloga.

No tu sličnosti staju, a na scenu stupa nekonvencionalna i neobuzdana interpretacija djela koja je zbog svoje izravnosti prikaza jarkog izgaranja mladalačkih osjećaja neke kritičare navela da je nazovu pankerskom.Glavne likove, nesretne ljubavnike utjelovile su ondašnje tinejdžerske zvijezde Claire Danes i Leonardo DiCaprio, a potonji je za svoju ulogu na 47. Berlinaleu nagrađen Srebrnim medvjedom za najboljeg glumca.

Da bi svi zaljubljenici u film i ljubav, uz postojeće mjere, stali u kino, film se prikazuje tri puta: 13. veljače u 17 sati, 14. veljače u 19 sati i 15. veljače u 20 sati.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI