Uzbudljivi španjolski trileri

U dvorištu samostana Gospe Lurdske u utorak 26. lipnja u započinje izvanredan ciklus španjolskog filma

Ciklus nekih od najboljih španjolskih suvremenih filmova započinje 26. lipnja, a Art-kino prikazat će pet trilera.  Svi filmovi prikazivat će se u Ljetnom Art-kinu, u dvorištu Samostana Gospe Lurdske u Rijeci.

Ciklus započinje filmom Tajna u njihovim očima. Radi se o Oscarom nagrađenoj mističnoj drami s elementima krimića. Nakon njega u četvrtak, 28. lipnja slijedi pomalo zastrašujući kultni film Slatko spavaj, koji donosi priču o portiru kojemu posebnu radost pričinjava zagorčavanje života stanarima zgrade u kojoj radi.

Slijedi misteriozni krimić poznatog španjolskog redatelja Alejandra Amenábara, Teza u petak, 29. lipnja.

Sef broj 507, krimi-triler, koji se prikazuje u subotu, 30. Lipnja, pak, donosi priču o otmici direktora banke koji pri prisilnom pomaganju otmičarima dolazi do informacija iz sefa broj 507 – onima koje se tiču davne pogibelji njegove kćeri.

Posljednji film iz Ciklusa španjolskog filma koji je osvojio filmske nagrade Goya za najbolji španjolski film i najboljeg glumca, Močvara, na rasporedu je 1. srpnja.



Filmovi se prikazuju u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj (Ured za kulturu), a na rasporedu su svaku večer u 21 sat i 30 minuta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI