Uvijek zanimljivo – ovaj film je o veteranima triju zaraćenih vojski s područja bivše Jugoslavije

Muškarci ne plaču debitantski je igrani film bosanskohercegovačkog redatelja Alena Drljevića, koji prikazuje grupu veterana triju zaraćenih vojski s područja bivše Jugoslavije. Okupila ih je mirovna organizacija i od susreta nitko ne očekuje potpuno slaganje. Ipak, svaka neizgovorena riječ i krivo protumačeni pogled mogu iznenada rasplamsati stare sukobe…

Europska filmska akademija objavila je naslove 49 najboljih ostvarenja koja su ušla u selekcijski izbor za “europskog Oscara”’ među kojima je i višestruko nagrađivani dugometražni igrani film “Muškarci ne plaču”’ redatelja Alena Drljevića, nastao u bosansko-hrvatsko-slovensko-njemačko-srpskoj koprodukciji.

Bogatu raznolikost europske kinematografije ilustrira i činjenica da selektirani filmovi stižu iz 35 europskih zemalja, a iz njih 20 (zemalja koje broje naviše članica i članova EFA-e) izglasan je po jedan film koji je direktno ušao na listu.

U tjednima koji slijede više od 3 500 članova Akademije glasovat će za nominacije u kategorijama europskog filma, redatelja, glumca, glumice i scenarista. Žiri će također odlučivati o dodjeli “EFA Excellence Awards” u kategorijama najbolji europski direktor fotografije, montažer, scenograf, kostimograf, majstor maske, skladatelj, montažer zvuka te supervizor specijalnih efekata.

Nominacije će biti objavljene 10. studenog 2018. na Festivalu Europskog Filma u Sevilli, u Španjolskoj, a dodjela 31. Europskih filmskih nagrada i predstavljanje pobjednika u istom će se gradu održati 15. prosinca.

Muškarci ne plaču debitantski je igrani film bosanskohercegovačkog redatelja Alena Drljevića, koji prikazuje grupu veterana triju zaraćenih vojski s područja bivše Jugoslavije. Okupila ih je mirovna organizacija i od susreta nitko ne očekuje potpuno slaganje. Ipak, svaka neizgovorena riječ i krivo protumačeni pogled mogu iznenada rasplamsati stare sukobe. Scenarij za film napisali su Alen Drljević i Zoran Solomun. Direktor fotografije je Erol Zubčević, a montažu potpisuje Vladimir Gojun. Glavne uloge tumače Emir Hadžihafizbegović, Leon Lučev i Boris Isaković. Hrvatski koproducent filma je Produkcija Živa.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI