U Vukovaru otvoren 1. Festival „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Održat će se 30 manifestacija i predstavljanja s oko tisuću sudionika iz cijele Hrvatske

U sklopu obilježavanja Dana grada Vukovara u četvrtak navečer je u sportskoj dvorani u četvrti Borovo naselje svečano otvoren 1. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, destinacija i atrakcija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“ na kojem će od 3. do 6. svibnja biti održano 30 manifestacija i predstavljanja s oko tisuću sudionika iz cijele Hrvatske.

Radi se o festivalu koji prezentira hrvatsku nematerijalnu kulturnu baštinu koja je na UNESCO-voj i nacionalnoj listi zaštićenih kulturnih dobara, ali i festivalu koji prezentira najpoznatije hrvatske manifestacije poput „Kaj su jeli naši stari“, „Štruklijade“, Ogulinski festival bajki, Omiški festival, Đakovačke vezove, Vinkovačke jeseni i drugo“, izjavio je Hini autor i producent festivala Aleksandar Kovačević, naglasivši da će posjetitelji festivala na jednome mjestu moći doživjeti ono najbolje od hrvatske baštine, njenih manifestacija te eno i gastro ponude.

Dodao je namjeru organizatora da festival postane tradicionalan, a Vukovar mjesto njegova održavanja jer grad Vukovar najbolje simbolizira hrvatsko zajedništvo.

Na UNESCO-voj listi nematerijalne kulturne baštine je 13 hrvatskih kulturnih dobara i Hrvatska je na drugome mjestu po brojnosti u Europi i na petome u svijetu.

U četiri dana na Trgu Republike Hrvatske kao i na gradskom korzu u Vukovaru predstavit će se zaštićena nematerijalna kulturna baština Hrvatske kao i poznate hrvatske manifestacije koje su brendirale mjesta u kojima se održavaju.



Večeras se program nastavlja koncertima Tomisava Bralića i klape „Intrade“ te Nene Belana i „Fijumensa“, sutra uvečer je koncert „Najboljih hrvatskih tamburaša“, a preksutra „Psihomodo popa“.

1. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, destinacija i atrakcija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“ održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović i Hrvatskoga sabora, a organiziraju ga grad Vukovar, Turistička zajednica grada Vukovara te Udruga Organizatori bez granica.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI