Tri dana vrhunske svirke i glazbenog užitka!

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar po cijeni od 70,00 kuna od 11 do 13 sati i od 19 do 20:45 sati te pola sata prije početka koncerta na mjestu održavanja programa. U slučaju kiše koncerti će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.

PROGRAM: ZADAR JAZZ & BLUES 26 – 28. 7. 2017.

Muzej antičkog stakla Zadar /21:30h

ZADAR JAZZ & BLUES festival u organizaciji HNK Zadar i Turističke zajednice grada Zadra održan je prvi put 2015. godine u sklopu 21. Zadarskoga kazališnog ljeta u prekrasnom ambijentu Muzeja antičkog stakla.

Srijeda 26.7. JOYCE ELAINE YUILLE PRESENTS JAM JSR (USA)

Joyce Elaine Yuille je gospel, jazz, soul i blues pjevačica na koju su snažno utjecali različiti glazbeni stilovi, a nadahnuta divama poput Sarah Vaughn, Nine Simone, Ette James, Carmen McCrae, Elle Fitzgerald te njoj najdraže pjevačice Phyllis Hyman, Yuille je razvila osobni stil koji njezina publika iznimno cijeni i voli. Surađivala je s brojnim poznatim svjetskim umjetnicima, a bila je i prateći vokal slavnoj disco divi Gloriji Gaynor s kojom je na turneji provela šest godina. Joyce i danas mnogo putuje, nastupa na brojnim jazz i blues festivalima u Europi te na pozornicama poznatih jazz klubova i prestižnih dvorana diljem svijeta.



Četvrtak 27. 7. WAWAU ADLER & DAMIR KUKURUZOVIĆ DJANGO GROUP (CRO – GER)

Josef Wawau Adler međunarodno je priznati gitarist iz obitelji Sinta koji je svjetsku publiku osvojio već prvim albumom “Wawau Adler – With Body and Soul” iz 1991. i otada je nezaobilazno ime svih najvažnijih festivala jazza te jedan od najpoznatijih romskih jazz glazbenika na svijetu.

Damir Kukuruzović svojevrstan je homage glazbi Djanga Reinhardta i Stéphanea Grappellija, dvojca koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća, a sâm Kukuruzović već niz godina slovi kao najvjerniji sljedbenik Djanga Reinhardta u Hrvatskoj. Najpoznatiji promotor francuskog jazza, Kukuruzovićev quartet nastupao je na svim važnijim festivalima u zemlji i inozemstvu promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza.

Surađivao je sa Zaz, Joschom Stephanom, Robinom Nolanom, Zoranom Predinom, Sinanom Alimanovićem, Paulusom Schäferom, Boškom Petrovićem te brojnim drugim proslavljenim umjetnicima.

Pod velikim utjecajem Djanga Reinhardta, ali i Wesa Montgomeryja, Charlieja Parkera, Pata Martina i Georgea Bensona, razvio je osebujan gitaristički stil i sâm nadahnjujući mnoge jazz gitariste. Surađivao je s velikim glazbenim imenima poput Birélija Lagrènea, Stochela Rosenberga, Andreasa Öberga te Holzmanna Wintersteina, Joela Lochera i harmonikaškog virtuoza Marcela Löfflera te često nastupa u Njemačkoj, Italiji i Francuskoj.

Petak 28.7. GANGBÉ BRASS BAND (Benin – Africa)

Gangbé Brass Band iz Benina smatra se jednim od najznačajnijih afričkih puhačkih orkestara. Nakon više od 20 godina postojanja, skupina je zahvaljujući svojoj kvaliteti i originalnosti postala svjetski poznata, a nedavno je primila i dvije prestižne nagrade: za “najboljega afričkog izvođača moderne glazbe tradicionalnog nadahnuća” na All African Music Awards u Nigeriji u studenome 2015. te nagradu žirija i publike na Danima glazbe u Kartagi u Tunisu u travnju 2016.
Neobična kombinacija instrumenata – truba, trombon i tuba zajedno sa zapadnoafričkim udaraljkama i vokalima – proizlazi iz zapadnoafričkoga kolonijalnog nasljeđa.Cilj im je kroz moderan jazz izričaj promovirati izvornu glazbu Benina. Uspjevši u toj namjeri, glazbenu su tradiciju zaogrnuli zapadnjačkim tonovima, povezujući tako prošlost i budućnost.

Ne preostaje ništa drugo nego uživati u jedinstvenoj večeri i zaplesati uz vruće afričke ritmove!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI