TORTA S ČOKOLADOM I KAVOM: Elegantna slastica koja će zadovoljiti sve ukuse!

Fantastičan spoj za prave gurmane!

Sastojci za kolač:

250 g maslaca

150 g tamne čokolade

300 ml jake crne kave



2 jaja

300 g brašna

250 g šećera

1 žličica praška za pecivo

prstohvat soli

Sastojci za kremu:

250 g tamne čokolade

250 ml slatkog vrhnja

Pripema:

Maslac i čokoladu otopite nad parom. Umiješajte kavu i šećer te ostavite nekoliko minuta da se malo ohladi pa umiješajte i jaja. Prosijajte brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli. Pomoću pjenjače umiješajte brašno. Prebacite sve u kalup za tortu promjera 24 cm obložen papirom za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 140 ˚C. Tortu pecite 90 minuta. Pečenu tortu izvadite na rešetku i ohladite, potom je premažite kremom.

Za kremu čokoladu nasjeckajte i prebacite u zdjelu. Vrhnje zagrijte do točke vrenja te njime zalijte čokoladu i pričekajte 2–3 minute. Izmiješajte sve u glatku kremu. Kremu ohladite pa je istucite mikserom kako bi dobila na volumenu. Ovom kremom premažite tortu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI