TJESTENINA S UMAKOM OD ARTIČOKA: Zdravo, hranjivo i brzo gotovo jelo

7dnevno

Iako je mnogi svrstavaju među povrće, artičoka je zapravo pupoljak cvijeta koji pripada rodu biljaka iz porodice glavočika.

Sastojci:

250 g tjestenine po želji


250 g brokule

2 žličice maslinova ulja



250 g gljiva

sol

papar

Sastojci za umak od artičoka:

350 g artičoka

pola šalice vode

šalica maslinova ulja

10 svježih listova kadulje

2 češnja češnjaka

pola žličice soli

papar

malo limuna

Priprema:

Operite brokulu, dodajte maslinovo ulje, sol i papar pa pecite 15 minuta na 250 stupnjeva.

U loncu skuhajte tjesteninu.

Dok se tjestenina kuha, u veliku tavu stavite malo maslinova ulja, dodajte gljive, posolite, popaprite i zatim ispržite.

Potom počnite s pripremom umaka.

Srca artičoke stavite u blender, dodajte vodu, maslinovo ulje, kadulju, češnjak, sol i papar. Blendajte dok mješavina ne postane kremasta i glatka.

Prelijte tjesteninu dobivenim umakom i poslužite toplo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI