Uz čašu dobrog vina, uživajte u ovom ukusnom jelu.
Sastojci:
4 svinjska kotleta
2 crvene paprike
2 mrkve
1 poriluk
1 patlidžan
20 dag riže
juneći temeljac ili voda
suncokretovo ulje, sol, Vegeta, papar
Priprema:
Kotlete začinite Vegetom, solju i paprom te ih kratko popržite na jakoj vatri. Posložite ih u prethodno nauljenu vatrostalnu zdjelu.
Na kotlete stavite rižu (svježu, ne kuhanu), a na rižu krupno nasjeckano povrće. Sve podlijte junećim temeljcem (možete i vodom), tako da prekrije meso, odnosno da bude na pola vatrostalne zdjele.
Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva 50 minuta.
Po potrebi, tijekom pečenja podlijevate temeljcem ili vodom kako bi riža, meso i povrće bili sočni i mekani.
Facebook Comments
Loading...