SVINJSKI KOTLETI IZ PEĆNICE: Objed nakon kojega sigurno nećete ostati gladni

Uz čašu dobrog vina, uživajte u ovom ukusnom jelu.

Sastojci:

4 svinjska kotleta
2 crvene paprike
2 mrkve
1 poriluk
1 patlidžan
20 dag riže
juneći temeljac ili voda
suncokretovo ulje, sol, Vegeta, papar

Priprema:

Kotlete začinite Vegetom, solju i paprom te ih kratko popržite na jakoj vatri. Posložite ih u prethodno nauljenu vatrostalnu zdjelu.



Na kotlete stavite rižu (svježu, ne kuhanu), a na rižu krupno nasjeckano povrće. Sve podlijte junećim temeljcem (možete i vodom), tako da prekrije meso, odnosno da bude na pola vatrostalne zdjele.

Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva 50 minuta.

Po potrebi, tijekom pečenja podlijevate temeljcem ili vodom kako bi riža, meso i povrće bili sočni i mekani.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI