STANKOVIĆ OPET IZAZVAO RASPRAVU: Promijenio gosta zbog rata u Ukrajini! Gledateljima to nije baš najbolje sijelo

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Iako je prvotno najavio jednog gosta HRT-ov urednik i voditelj Aleksandar Stanković promijenio je odluku. U ponedjeljak je naime najavio da će u njegovoj emisiji Nedjeljom u 2 gostovati Amir Reko.

Amir Reko je bivši časnik JNA a potom i Armije BiH, pokazao je ljudsko lice onda kad je trebalo, u ratu. Dana 25. srpnja 1992. Amir je odbio izvršiti zapovijed da pobije zarobljene srpske civile i vojnike iz sela Bučje kod Goražda. Tri dana prije toga srpski vojnici ubili i zapalili njegovu majku Azizu i još šest članova njegove obitelji u selu Gudelj. Zbog ovog postupka, Amira Reku ugledni intelektualci iz Srbije i Bosne i Hercegovine nominirali su za Nobelovu nagradu za mir.

“Srpski vojnici žive mu spalili majku i djeda, a on kao vojnik Armije BiH spasio 45 srpskih civila od sigurne smrti. Zbog svjedočenja o ratnim zločinima u rodnom gradu danas ga se odriču, a neki drugi kandidiraju ga za Nobela”.

No ipak se odlučio na promjenu gosta i same teme. “Zbog rata u Ukrajini mijenjamo temu emisije. Gost europarlamentarac Tonino Picula. Jeli Eu i Hrvatska spremna na nestašicu i velike cijene energenata ? Zašto je EU dozvolila da Sjedinjene države diktiraju pristup ovoj krizi, a sve se događa na europskom tlu.”, napisao je Stanković u najavi emisije na Facebook stranici.



Gledatelji nisu baš pretjerano  zadovoljni otkazivanjem prvotnog gosta  i to su voditelju jasno pokazali u komentarima ispod objave.  “Ne zezaj Stankoviću Aco.. Ako si obećao da će biti gost Amir Reko onda tako treba biti.. To ni, ne daj bože, treći svjetski rat ne bi smio izmijeniti.. Aco.. vrati emisiju na prethodno najavljenog gosta, poštuj dogovor! Amir nam je važniji za ove naše balkanske ratove, da ih više nikad ne bude.. Rat u Ukrajini je velika tragedija, ali teme vezane za ove naše ratne nesreće su nam preče..

Kako možeš sad jednom Amiru Reki reći; ej otkazali smo ti gostovanje, ili pomjerili, što god..

Facebook Comments

Loading...
DIJELI