ŠPRAJC SPREMIO NOVI ODGOVOR: Iznio dva zanimljiva citata i uputio poruku onima koji se protive cijepljenju

Darko Tomas/CROPIX

Voditelj i urednik RTL Direkta Zoran Šprajc u posljednje je vrijeme u stalnom ratu oko cijepljenja i često nailazi na žestoke reakcije korisnika društvenih mreža nakon svojih objava na Facebooku ili komentara u svojoj gledanoj emisiji, RTL Direkt. No niti sam im ne ostaje dužan u odgovorima i komentarima.

Tako se  ponovno osvrnuo se tzv. antivaksere, teoretičare zavjera i negatore pandemije, posebno one koji se ne žele cijepiti, jer obavezno cijepljenje, ali i epidemiološke mjere poistovjećuju s fašizmom.

‘Ti dobri ljudi nemaju pojma što je fašizam i da time vrijeđaju sve žrtve fašizma, sve one koji su u fašizmu zaklani, streljani, pobijeni i mučeni’, poručio je nagrađivani voditelj u uvodu.

“S druge strane to znači da nemaju pojma ni što je fašizam govorio upravo po pitanju cijepljenja – da manje vrijedne rase i nacije poput recimo Hrvata i ostalih Slavena ne treba tjerati na cijepljenje kako bi nas se što jeftinije riješili. Nasuprot tome, nacisti i fašisti sebe i svoje arijevce su tjerali na cijepljenje upravo u ime zaštite rase”, poručio je Šprajc u RTL Direktu.

Kako bi to potkrijepio naveo je dva citata, od kojih je prvi iz pisma Adolfa Hitlera iz 1942. godine u kojem iznosi planove za osvojene slavenske teritorije, a drugi je citat Hitlerova tajnika Martina Bormanna koji piše o pravilima upravljanja osvojenim Istočnim teritorijima.



»Slaveni trebaju raditi za nas. Ako nam nisu potrebni, mogu slobodno umrijeti. Zbog toga je obvezno cijepljenje za njih suvišno, kao i druge njemačke zdravstvene usluge. Plodnost Slavena je nepoželjna.«

Martin Bormann, 1942.

Obvezno cijepljenje bit će ograničeno samo na Nijemce. Liječnici u njemačkim kolonijama brinut će se samo o njemačkim kolonistima. Glupo je nametati sreću ljudima protiv njihovih želja. I stomatologija bi za njih trebala ostati zatvorena knjiga.«

Adolf Hitler, 1942.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI