SEVERININA ODVJETNICA KOMENTIRALA NEPRAVILNOSTI U RADU CENTRA: ‘Ne radi se samo o minornim propustima’

Foto: Instagram

Jasminka Biloš, odvjetnica pjevačice Severine Vučković, komentirala je nalaz inspekcije Centra za socijalnu skrb kojim su utvrđene nepravilnosti za koje ih je pjevačica optužila.

“Mi nalaz nismo vidjeli, vidjeli smo samo ono što je pisalo u medijima. Ono što se može iščitati, ne radi se samo o minornim propustima. Niti mislim da bilo koji propust u radu Centra može biti minoran”, kazala je Biloš za N1.

“Moja klijentica je prije više od godinu dana podnijela zahtjev za nadzor, tvrdili smo da je propust Centra utjecao na nedovoljno dobar prikupljanje dokumentacije i činjenica vezano za davanje mišljenja s kojim roditeljem dijete treba živjeti. Tada smo tvrdili da su različiti centri davali različita mišljenja, što isto tako ukazuje da se ne radi samo o formalnostima. Ona nije propitivala stručne termine, nego je tvrdila da su stručna mišljenja donesena na temelju činjenice da je postojala umrežena struktura u Zagrebu koja je pomagala ocu djeteta da ishoduje presudu koja će biti njemu u korist”, nastavlja Biloš.

“Očito je da ona nije imala druga sredstva, tek kad je javno rekla sve što smatra da joj je učinjeno, onda je bio nadzor, a kad smo išli onako kako sam kao odvjetnik smatrala da treba, tada to nije učinjeno. Doduše, tada je bio drugi ministar pa je moguće da su se i u Ministarstvu neke stvari drugačije radile”, rekla je Biloš.

Nada se da će sada isto biti učinjeno i u drugim slučajevima u kojima se sumnja na nepravilnosti.



Podsjetimo, portal H-alter objavio je veliki intervju sa Severinom u kojem je opisala svoju borbu za skrbništvo nad sinom. Lavina reakcija u javnosti dovela je do ostavke ravnateljice Poliklinike za zaštitu zdravlja djece i mladih Gordane Buljan Flander te pokretanja nadzora nad radom Centra.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI