Sad je čas, daj ruku pruži: Oslikana i postavljenja festivalska vrata

Nesumnjivu posebnost hrvatske kulture i svojevrsni zaštitni znak Šibenika već više od pedeset godina predstavlja Međunarodni dječji festival, u svijetu jedinstvena i afirmirana hrvatska kulturna manifestacija.

Šibenik je za festivalskih dana mjesto uzbudljivog susreta pjesnika i djece, otvorena kinodvorana na starim goričkim skalinama, učionica kiparstva, stripa, filmskog i video snimanja, arhitekture i graditeljstva, pjesništva, slikarstva, dizajna, informatičkog oblikovanja, lutkarstva, glazbe i pokreta.

Festivalska vrata oslikana su i postavljena kod šibenskog kazališta, nakon što su prošle godine zbog radova na Poljani iznimno bila smještena ispred Osnovne škole Fausta Vrančića.

Ove godine vrata su oslikavala djeca koja su ostavljala otiske dlanova u raznim bojama, potpise i čestitke Festivalu, i to pod motom ‘Sad je čas, daj ruku pruži’.

Uz to donosimo vam i neke od najboljih fotografija programa Međunarodnog dječjeg festivala sa literarne radionice, predstave Pale sam na svijetu i druženja djece s književnicom Sanjom Pilić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI