Prvi samostalni nastup Josipe Lisac na zagrebačkoj Šalati

Najavljeni koncert Josipe Lisac prvi je samostalni nastup koji održava na zagrebačkoj Šalati, nakon što je proteklih godina rasprodala sve veće prostore u Zagrebu na koncertima posvećenima Karlu Metikošu

Josipa Lisac održat će 6. srpnja koncert na zagrebačkom stadionu Šalata na kojemu će publiku provesti kroz svoju bogatu glazbenu karijeru koja obuhvaća više od 50 godina stvaralaštva, najavili su u utorak iz Los Angeles Agency (LAA).

Najavljeni koncert Josipe Lisac prvi je samostalni nastup koji održava na zagrebačkoj Šalati, nakon što je proteklih godina rasprodala sve veće prostore u Zagrebu na koncertima posvećenima Karlu Metikošu.

Stadion Šalata u potpunosti će biti prilagođen za sjedenje, a Lisac će na koncertu publiku voditi kroz pjesme nastale tijekom svoje karijere koja traje već više od 50 godina.

Njezini koncerti posvećeni Karlu Metikošu povezani su i s ovim nastupom, jer je Metikoš baš na Šalati održavao prve povratničke koncerte u domovinu nakon velike svjetske turneje na kojoj je nastupao kao Matt Collins.

“Na dva koncerta sredinom 60-ih godina prošlog stoljeća, Metikoša je gledalo i slušalo više od 12.000 ljudi, a posebno upečatljiv bio je prvi koncert, po strahovitom pljusku, kada je 6000 ljudi pod kišobranima satima čekalo Matt Collinsa, najveću rock’n’roll zvijezdu tadašnje države”, navode organizatori.



Lisac je u prosincu 2018. godine izdala album “From Croatia Records studio -…tu u mojoj duši stanuješ…”, a za Glazbenu nagradu Porin 2019. nominirana je u pet kategorija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI