Prvi puta u povijesti da je jedna operna izvedba otkazana zbog malo prodanih karata!

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Iako je službeno priopćeno kako je do odgode došlo zbog bolesti pjevača, istina je da su prodane samo 23 ulaznice.

Večeras, u petak, 22. rujna, na repertoaru Hrvatskoga narodnoga kazališta u Zagrebu trebala je biti održana izvedba slavne Gluckove opere “Orfej i Euridika” u kojoj naslovne uloge pjevaju Maks Emanuel Cenčić i Dubravka Šeparović Mušović. Međutim, predstava je otkazana zbog “bolesti pjevača”.

No, istina je sasvim drugačija. Predstava je otkazana, jer su za tu izvedbu prodane samo 23 ulaznice! Unatoč tvrdnjama intendantice Dubravke Vrgoč da je u protekloj sezoni povećala gledanost za 150 posto, pravo stanje nije tako što najbolje svjedoči ovakav početak sezone u HNK. Naime, počelo je skandalima poput onoga oko vulgarnoga plakata koji je ispod razinje bilo kojega provincijskog, a ne nacionalnoga kazalista, nastavilo se držanjem govora ravnatelja Drame Ivice Buljana na skupu jugoslavenskih tzv. antifašista, a ovo je novi skandal koji se ne pamti već dugo vremena u kazališnom Zagrebu.

Koliko se sjećamo nikada zbog ovakvoga razloga nije otkazana neka operna predstava u HNK-u, do ove večerašnje. Što je slijedeće?

Facebook Comments

Loading...
DIJELI