PRHKA SAVIJAČA OD ČVARAKA I SIRA: Donosimo tradicionalni recept za omiljeni slani specijalitet

Tradicionalni turopoljski recept!

Sastojci:

60 dag tankog tijesta za savijaču
30 dag čvaraka
25 dag svježeg kravljeg sira
papar
sol

Sastojci za preljev:

2 dl kiselog vrhnja
1 jaje
naribani domaći suhi sir za posipanje



Priprema:

Čvarke sameljite u stroju za mljevenje mesa. Stavite ih u dublju zdjelu, dodajte dobro ocijeđeni sir, jaja, kiselo vrhnje, posolite, popaprite i izmiješajte.

Upotrijebite dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i uljem pa na nju stavite drugu koru i poprskajte je uljem, stavite nadjev od čvaraka i sira tako da dvije trećine kore bude prekriveno. Savijte u roladu i stavite u nauljeni lim.

To ponavljajte dok ne potrošite i tijesto i nadjev.

Sve dobro namažite uljem, prelijte mješavinom kiselog vrhnja, jaja i žlice ulja, pospite naribanim suhim sirom, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 40 minuta. Pečenu savijaču prekrijte mokrim ubrusom i nakon 30 minuta narežite je na komade po želji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI