Prestižna blues nagrada dodijeljena Hrvatima

Krovna svjetska blues udruga The Blues Foundation (BF) iz Memphisa dodijelila je udruzi Hrvatske blues snage (HBS) najprestižniju američku blues nagradu – Keeping the Blues Alive (KBA)

The Blues Foundation, krovna svjetska blues organizacija, objavila je imena dobitnika prestižne nagrade Keeping The Blues Alive za sljedeću godinu. Među nagrađenima je i Croatian Blues Forces. 

Krovna svjetska blues udruga The Blues Foundation (BF) iz Memphisa dodijelila je udruzi Hrvatske blues snage (HBS) najprestižniju američku blues nagradu – Keeping the Blues Alive (KBA), priopćili su u srijedu iz HBS-a. 

Radi se o nagradi kojom BF od 1981. nagrađuje udruge i pojedince koji na različitim područjima promiču blues glazbu, a HBS-u će biti dodijeljena u siječnju iduće godine.

Dodjeljuje se klubovima, festivalima, fotografima, edukatorima, novinarima, menadžerima, medijima, promoterima, diskografskim kućama i blues udrugama. To je nagrada koja se ne dodjeljuje izvođačima nego onima koji su iza scene i koji se uporno trude da blues glazba ide dalje, kaže se u priopćenju.

Od 1981. do danas KBA su dobile samo tri neameričke blues asocijacije – The British Blues Connection 1990.,  Asociacion Musical Blues Hondarribia Spain 2015. i European Blues Union 2018. , a HBS je prva nacionalna blues udruga koja se može pohvaliti tom nagradom.

“Ova nagrada je veliko priznanje za HBS, nešto najviše što se može postići. Nadam se da ćemo daljnjim akcijama našu blues scenu podići na još viši nivo. Žao mi je da pokojni osnivač i motorna snaga udruge Dražen Buhin Buha nije s nama da se zajedno veselimo, ali nadam se da negdje gore i on slavi jer je jedan od najzaslužnijih za ovaj uspjeh”, kazao je prvi predsjednik HBS-a Tomislav Goluban.

Aktualni predsjednik HBS-a Boris Hrepić Hrepa izrazio je ponos i sreću što je dugogodišnji trud oko promocije hrvatskog bluesa izvan Hrvatske i promocije bluesa u Hrvatskoj, prepoznala i nagradila svjetska krovna blues organizacija na desetu godišnjicu nacionalnog blues natjecanja – Croatian Blues Challengea.

“Ova je nagrada još jedan znak da ima smisla i da treba dalje nastaviti. Blues on!”, dodao je

Facebook Comments

Loading...
DIJELI