POZNATI RADIJSKI VODITELJ JOŠ SE OPORAVLJA: ‘Korona mi je napravila dar-mar na živcima. Nisam mogao hodati, kontrolirati crijeva i mjehur’

Screenshot/N1

Poznati radijski voditelj Trpimir Vicko Vicković (55) prije devet mjeseci se zarazio koronom i još se oporavlja.

Sada je konačno uz pomoć štaka uspio stati na noge. Tijekom oporavka izgubio je 30 kilograma.

“Korona mi je napravila dar-mar na živcima, u kombinaciji s autoimunom bolešću stvorila mi je Guillain-Barréov sindrom. Nisam mogao hodati, kontrolirati crijeva i mjehur. To je bila duga noćna mora. Borio sam se mjesecima. Hodam sa štakom jer me strah da ne izgubim ravnotežu. Ali hodam i jest da je to ponekad dvjesto metara, ponekad dvadeset do trideset koraka. Nakon toga stanem kako bih uhvatio zrak. Jest da se nakon dva kata moram zaustaviti i malo odmoriti. Ali krećem se. Živci se polako, polako oporavljaju, po liječničkim procjenama trebat će mi za to oko 2,5 godine. Milimetar na dan, pa ako je do koljena 40 centimetara, to je 400 dana borbe. Borim se i sa zujanjem u ušima, u njemu kao da mi stalno žive osice. To nikada ne staje. Strpljiv sam, nemam izbora. Kako je drugima bilo, ja sam još dobro i prošao. Živ sam”, rekao je Vicković za Slobodnu Dalmaciju.


Razbolio se prošle godine na sv. Nikolu. Kaže kako je u ponoć pokušao ustati kako bi stavio darove u čizmice, ali nije mogao. U Dubravi su mu dijagnosticirali koronu, a s njom i upalu živaca od struka nadolje.

“Da se razumijemo, jednom u životu mene bi dočekalo ovo stanje, dijabetičar sam, problemi sa živcima u donjem dijelu tijela mogu se očekivati kao jedna od posljedica šećerne bolesti. Ali korona sva ta kritična žarišta ubrza. Tako je i meni naprasno donijela nešto što bi me čekalo za dvadeset do trideset godina. Prošao sam puno liječničkih pretraga, ali me bodrilo što su mi kazali, idemo polako, ima nade. Idemo dalje. Dva sam mjeseca proveo u bolnici, sve to vrijeme nepomično u bolničkom krevetu”, kazao je Vicković.Slijedio je oporavak na Rebru, a potom i u Stubičkim toplicama. Cijepio se dvaput, a ići će i na treće. Na antivaksere se neće ljutiti, ali neće ih ni pokušati razumjeti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI