PORIN ZA ŽIVOTNO DJELO: Akiju Rahimovskom posmrtno je pripala glazbena nagrada

Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL

Pjevaču grupe Parni valjak Akiju Rahimovskom, a koji je preminuo prije mjesec dana, pripao je ovogodišnji Porin za životno djelo za neizmjeran doprinos hrvatskoj glazbi i hrvatskoj kulturi.

Ova nagrada posmrtno se dodjeljuje onima koji su ga zaista, neporecivo zaslužili svojom velikom karijerom, a nisu ga dobili za života samo zato što su još uvijek bili preaktivni, preuspješni i premladi, izjavili su iz hrvatskog glazbenog saveza Unison.

“Jednostavno još nije bio njegov red da se popne na pozornicu Porina i da mu se osobno uruči odavno zaslužena životna nagrada”, naveli su.

Aki Rahimovski rođen je 1955. godine u Nišu, a ubrzo se preselio u Skoplje, gdje je bio član nekoliko glazbenih sastava. S grupom Tor je 1975. godine nastupio u Zagrebu na BOOM Festivalu. Tamo ga je uočio Hus.

“Akijev je glas jedan od svega nekoliko onih koji su zaista činili neizbrisivi soundtrack naših života, generacije i generacije odrasle su, a neke i ostarjele uz pjesme, albume i hitove koje je napisao Hus, odsvirao Parni valjak, a otpjevao Aki”, napominje se.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI