PEVECI ISKRENO O NAJTEŽIM TRENUCIMA: Prodavali zlato da bi preživjeli, posebno su zahvalni jednom čovjeku!

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Ooduzetnik Zdravko Pevec zaljubio se u suprugu Višnju kao mladić. Njihova ljubav traje i dan danas, a zajedno su prošli – kako kažu – najgoru kalvariju!

Prije devet mjeseci su izašli iz zatvora i progovorili o trenutcima koji su im promijenili živote i kada im se cijeli svijet srušio!

Kada je pred Božić 2020. godine Zdravko Pevec izašao iz zatvora gdje je odslužio 11-mjesečnu kaznu, nije, kaže, imao ništa. Osim novih poslovnih ideja i obitelji koja je uz njega bila u najtežim trenucima. A onda su zajedno krenuli iz početka i pokrenuli biznis s kosilicama, piše RTL.


 

“Uvijek sam govorio, moja najveća ljubav pored Višnje su kosilice i evo vratil sam se ja zajedno sa kosilicama na hrvatsko tržište i ponovno u istu garažu gdje sam krenuo prije 30 godina”, rekao je Zdravko Pevec.“Kažem, da nije bilo mojih roditelja bili bi doslovce na cesti”, nadovezala se Višnja.

“Prošli smo najgore što može biti, kalvariju nevjerojatnu. Inače smo djeca imućnih roditelja. Bili. Višnja je živjela i u Njemačkoj, dobro situirana došla je u Hrvatsku, stvorili smo to što smo stvorili i kako je završilo – iza rešetaka”, istaknuo je Zdravko Pevec

Zatvorski dani bili su mu izuzetno teški. Višnji, kaže – još teži. Od milijuna koje su imali – nije više bilo ničega.

“Pa evo prošle godine ja sam moje zlato prodavala da bi mogli preživjeti”, prisjetila se Višnja Pevec teških trenutaka.

“To se naježim ,suze mi krenu… ne znam čiji je bio prijedlog sina ili nje, valjda sina. On je dosta osjećajan. Ima neki prsten ili lančić i da prijedlog mami da idemo to skupiti šta imamo i išli su…”, tvrdio je Zdravko Pevec.

 

Zdravkove zlatne personalizirane manžete ostavili su za uspomenu na firmu koju su stvorili. No neke druge stvari koje su imale emotivnu vrijednost – morali su prodati.

“Pa od sina je bilo toga od krizme, zlato… Stoji, prodaš, dobiješ 20.000 kuna pa opet je nešto”, kazala je Višnja Pevec.

“Šok, jedva sam prebolio taj dan, a možda sam poslije toga dobio i taj psihički šok u Lipovici gdje sam završio u bolnici na Hitnoj pa sam dobio i sepsu i poslije toga na kraju u KB Dubravi i na operaciji to je bio kraj moje aktivnosti i rada. Tad je bio život o koncu. Vratili ste me nazad, neću o tome pričati sve je to iza mene. Preživjeli smo”; istaknuo je Zdravko Pevec. 

“Nemojte me više pitati to što sam proživljavao. Došlo mi je da nestanem, da se ubijem je l’ me razumijete? Dolaze vam crne misli. Sve je iza mene i idemo naprijed. Hoću biti vedar, hoću u društvo”, dodao je.

Upravo to su pronašli u Zadru gdje imaju vikendicu i gdje često odlaze,a ondje Višnja najviše voli društvo i pjesmu!

“U Zadru ima jedna baraka tamo domaći Arbanasi imaju svoju baraku gdje se često sastaju i Bepo Matešić i Mladen Grdović, pjevamo. Dečki sviraju gitaru i družimo se. To je jedino društvo gdje možemo pjevati”, otkrila je Višnja Pevec.

Tko zna, možda jednog dana Višnja i snimi duet s njihovim velikim prijateljem Mladenom Grdovićem.

“Kad su nas svi napustili najveći prijatelji, kumovi i rođaci okrenuli leđa, on je bio uz nas. Uvijek nam je davao podršku, nije nas napustio i ja kažem Mladen ima srce kao cijeli Zadar”, dodala je Višnja.

Uz prijatelje i pjesmu pune baterije, opet dižu firmu iz ničega, a prije godinu dana dobili su unuka. Za njih je obitelj, ističu, najveće blago.

“Moje najveće bogatstvo su moji sinovi, odnosno naši sinovi i to se ne može platiti”, tvrdi Višnja Pevec.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI