Pet Shop Boys u Zadru

Slavni britanski bend će izvesti kultne pjesme iz karijere, kao i pjesme s aktualnog albuma “Super”

Velikani elektro-popa Pet Shop Boys prvi put će nastupiti u Zadru, u subotu 12. kolovoza. Jazine Open Air time slijedi vrlo uspješnu tradiciju dovođenja najvećih glazbenih zvijezda u Zadar, prošle godine proglašen za europsku najbolju destinaciju po pisanju Worlds Best Destinations Magazinea.

Slavni britanski bend će izvesti kultne pjesme iz  karijere, kao i pjesme s aktualnog albuma “Super”. Istoimenu turneju je osmislio Es Devlin, dugogodišnji dizajner Pet Shop Boysa, i koreografkinja Lynne Page, a live elemente su kreirali zajedno sa Stuartom Priceom koji je producirao album “Super”.

Nakon premijere prošlog ljeta na rasprodanoj sezoni u londonskom Royal Opera House-u, ugledni The Independent opisao je concert kao događaj koji objedinjuje visoku kulturu, klupsku kulturu, kazalište, kino, političku satiru i neviđeni show s laserima.

Više od 25 godina Pet Shop Boyse se opisuje kao inovatore modernih nastupa koji u svoju produkciju uključuju multimediju i teatralne elemente, a radili su s imenima kao što su Derek Jarman, Zaha Hadid i Sam Taylor-Johnson. Neil Tennant i Chris Lowe su najuspješniji duo u cijeloj glazbenoj povijesti Ujedinjenog Kraljevstva.

Od potpisivanja za Parlophone Records 1985. godine, čak 42 njihova singla ušla su na nacionalnu top 30 ljestvicu, 22 singla su se našla među najboljih 10, a četiri na prvom mjestu. Izdali su 13 studijskih albuma od koji su svi bili na ljestvici top 10 i listama najboljih albuma diljem svijeta. 2000. godine primili su Ivor Novello nagradu za izniman doprinos britanskoj glazbi, a na BRIT Awards ceremoniji 2009. dobili su priznanje za izniman doprinos glazbi. Kao autori glazbe, remikseri i producenti, Tennant i Lowe su surađivali, remiksirali ili skladali za imena kao što su Dusty Springfield, Lady Gaga, Liza Minnelli, Madonna, David Bowie, Yoko Ono, The Killers i Girls Aloud. Prošle godine je Billboard magazin proglasio Pet Shop Boys najboljom dance grupom u posljednja četiri desetljeća, a početkom prošle veljače dobili su NME Godlike Genius nagradu. Neil Tennant i Chris Lowe na Jazine Open Air donose ključne hitove iz povijesti pop glazbe: “West End Girls”, “Suburbia”, “Heart”, “Doming Dancing”, “Being Boring”, “Go West”, “Se A Vida E (That’s The Way Life Is)”, “Left To My Own Devices” kao i singlove sa sjajnog prošlogodišnjeg izdanja “Super” – “The Pop Kids” i “Inner Sanctum” .Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI