PEKMEZ OD SMOKAVA: Slastica kojoj je teško odoljeti! Morate se natjerati da ga prestanete jesti

7dnevno

Na vrijeme se pripremite za početak sezone.

Sastojci:

5 kg svježih smokava

250 g šećera

1 vanilin šećer



150 g meda

naribana korica triju naranača

2 žličice cimeta u prahu (po želji)

1 žličica limunske kiseline u prahu

Priprema:

Na laganoj vatri rastopite šećer dok ne dobije zlatnožutu boju, a zatim dodajte med.

Smokve izrezane na četvrtine dodajte u smjesu šećera i meda i nastavite ih kuhati na laganoj vatri 90 minuta.

Kada dobijete kašastu smjesu, dodajte naribanu koricu naranče, cimet, vanilin šećer i limunsku kiselinu. Sve zajedno kuhajte još 30-ak minuta.

Dok se pekmez kuha, pripremite čiste staklenke za punjenje. Temeljno ih operite, osušite i stavite u pećnicu 15 minuta na 120 stupnjeva radi dezinfekcije.

Pekmez polako ulijte u vruće staklenke, dobro zatvorite i okrenite teglice naopako na nekoliko minuta, a zatim ih vratite u normalan položaj i ostavite da se ohlade.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI