Nemate ideje koji kolač ispeći? Mi znamo! Oblatne s jaffa-keksom oduševit će vaše ukućane, a najbolje od svega, ovo nije kolač koji će nakon par dana izgubiti na okusu i svježini, naprotiv! Jedina je zamka što su toliko fine, da je teško da će dugo potrajati.
Sastojci:
2 kore oblatni
7 žlica mlijeka
200 g šećera (može i u prahu)
250 g margarina/maslaca
150 g oraha
200 g mljevenog petit keksa3 jaja
100 g čokolade za kuhanje
2 kutije jaffa-keksa
Priprema:
Rastopite margarin ili maslac na laganoj vatri, dodajte mlijeko i šećer te miješajte da se
istopi šećer.
Dodajte čokoladu za kuhanje, keks i orahe pa na koncu dodajte i izmiješana jaja.
Kratko kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta. Ostavite da se malo ohladi.
Oblatne skratite s kraće strane za neka 4 cm.
Prvu koru premažite polovicom nadjeva, zatim poredajte jaffa-kekse koji ste prethodno natopili u mlijeku. Keks poredajte s razmakom od širine prsta. Zasebno premažite drugi list oblatne i stavite ga preko keksa. Dobro pritisnite oblatnu kako bi se nadjev rasporedio i između keksa. Ostavite da se stegne, najbolje preko noći.
Napomena:
Umjesto mljevenih oraha, možete staviti i 100 g kokosa u prahu.