Otvorene prijave za ovogodišnji Vukovar Film Festival

Screenshot

Raspisan je natječaj za sudjelovanje na 14. Vukovar film festivalu – festivalu podunavskih zemalja, koji bi se trebao održati od 1. do 5. srpnja, a organizatori kažu da su odlučni da unatoč okolnostima tako i bude.

“Unatoč trenutnoj situaciji u Hrvatskoj oko epidemije koronavirusa, Grad Vukovar i tvrtka Discovery film više nego ikada prije odlučni su u namjeri organiziranja još jednog, četrnaestog po redu Vukovar film festivala”, poručili su organizatori.

Rok za prijavu je 17. svibnja, a pravo sudjelovanja u konkurenciji imaju filmovi koji su proizvedeni nakon 1. siječnja 2019. godine.

Prijaviti se mogu dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protječe rijeka Dunav – Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Srbija i Ukrajina.

Primat će se i filmovi zemalja bliskih Podunavlju – Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina te Češka, a i koprodukcije sa svim tim zemljama.



Zbog specifične situacije s epidemijom koronavirusa pozivaju se i svi zainteresirani da prijave svoje kratke igrane ili dokumentarne filmove snimljene u izolaciji, bez obzira radilo se o profesionalnim ili amaterskim filmašima kako bi se na taj način potaknula kreativnost pojedinaca u ovim nezavidnim trenucima, ali i skrenula pozornost da čak i u teškim vremenima ne smije nestati pozitivnog i optimističnog duha.

Filmove za selektorski tim treba poslati na DVD formatu ili linkom na screener filma na [email protected] ili [email protected]. Moraju biti titlani na engleskom jeziku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI