ODLAZAK GLUMAČKOG VELIKANA: Umro Jean Paul Belmondo! ‘Bio je vrlo slab u posljednje vrijeme. Otišao je mirno’.

Foto: Screenshot/YouTube

Veliki francuski glumac Jean-Paul Belmondo preminuo je u 89.godini. On je preminuo u svom francuskom domu potvrdio je njegov agent.

“Bio je vrlo slab u posljednje vrijeme. Otišao je mirno”, rekao je Michel Godest za France presse.

Belmondo je iza sebe ostavio nezaboravne i jedinstvene uloge, a proslavio se onom Michela Poiccarda u filmu ‘Bez daha’.

Glumio je u oko 80 filmova, iako ga je u mladosti zanimao samo sport. Naime, njegovi su roditelji poticali interes za umjetnost kod glumca. Zato se nakon što se zbog bolesti više nije mogao baviti sportom, okrenuo glumi.

Belmondo se rodio 1933. godine u umjetničkoj obitelji. Otac Paul Belmondo bio je poznati kipar, a majka Sarah Rainaud-Richard slikarica.



Od djetinjstva su se trudili da kod Jeana-Paula razviju interes za umjetnost, no njega je u mladosti zanimao isključivo sport, osobito boks. Nakon što je zbog plućne infekcije morao stopirati bavljenje sportom, Belmondo se odlučio posvetiti glumi.

1990-ih se uglavnom posvećuje kazalištu. Bio je poznat po tome što nije koristio kaskadere u akcijskim scenama. Nakon sedmogodišnje pauze zbog pretrpljenog moždanog udara, vratio se 2008. glumi ulogom u filmu Un homme et son chien.

Dobitnik je počasne Palme u Cannesu 2011., Zlatnog lava u Veneciji 2016., a 2017. dobio je počasnog Cezara, što je publika popratila dugim ovacijama. Sa štapom u ruci Bebel je još jednom oduševio publiku šaleći se na račun svoje “ružne njuške”.

Vječiti zavodnik je bio otac četvero djece: Patricije koja je pokojna, FlorencePaula i Stelle koju je dobio u 70. godini.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI