NAJZDRAVIJA OPCIJA ZA RUČAK: Pripremite punjene tikvice i probudite svoju kulinarsku kreativnost!

Za tren oka do savršenog ručka

Sastojci:

2 jušne žlice maslinova ulja
1 luk, usitnjen
1 svježa crvena paprika, narezana na sitne komadiće
2 rajčice, narezane na sitne komadiće
6 tikvica
1 šalica svježeg špinata, narezanog
1 šalica kuhane kvinoje
4 svježa listića bosiljka
svježi timijan
1 jušna žlica ribanog parmezana (po želji)
2 kugle mozzarelle, naribane (po želji)
sol i papar – po želji

Priprema:

U tavi na ulju popržite luk i papriku, dok ne omekšaju. U međuvremenu uzdužno prepolovite tikvice i očistite ih žlicom. Komadiće koje ste očistili sačuvajte za nadjev. Luku i paprici dodajte narezanu rajčicu, tikvice, listiće timijana te začinite solju i paprom. Pirjajte još nekoliko minuta. Dodajte špinat i miješajte dok ne omekša. Sklonite tavu s vatre, dodajte smjesi kuhanu kvinoju i usitnjeni bosiljak, parmezan (po želji), promiješajte i ostavite sa strane.



Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.

Napunite tikvice nadjevom te pecite 40 minuta u pećnici, na papiru za pečenje. Mozzarellu nemojte staviti odmah, nego tek nakon 30 minuta pečenja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI