Na Bjelovarskom kulturnom ljetu 90 događanja

Na Bjelovarskom kulturnom ljetu, koje se održava od 26. lipnja do 6. rujna, predviđeno je 90 kulturnih događanja uz šarolik glazbeni sadržaj, najavili su organizatori u petak na konferenciji za novinare.

Bjelovarsko kulturno ljeto bit će svojevrsna zamjena za manifestacije koje su otkazane zbog mjera prevencije tijekom prvog vala pandemije koronavirusa poput Terezijane i BOK-a.

I ove godine sadržaje će obogatiti bjelovarske kulturne ustanove poput Gradskog muzeja i Kulturnog i multimedijskog centra, Centra za cjeloživotno obrazovanje i Narodne knjižnica ‘Petar Preradović’ te udruge DOKU-art, Udruge Shooma i drugih.

Većinu izvođača na kulturnom ljetu činit će bjelovarski umjetnici od kojih se dio njih i organizirao u inicijativi ‘After korona fest’, a sve će biti završeno 6. rujna u popularnom Boho parku koji će se i ove godine nalaziti u središnjem parku na Trgu Eugena Kvaternika.

“Vjerujem da će ove godine Boho park biti opet popularan. Kulturni i multimedijski centar će i ove godine izaći van, dakle u Boho park gdje ćemo od 26. srpnja pa sljedećih šest dana pod zvjezdanim nebom prikazivati zanimljive filmove u kojima će svatko pronaći nešto za sebe”, poručio je ravnatelj KMC-a Denis Hladiš.



15. DOKUart

U sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta održat će se i festival dokumentarnog filma DOKUart koji će biti nazvan “Skoro 15. DOKUart”, dok će se “pravi” 15. DOKUart održati iduće godine.

“Skoro 15. DOKUart održavat će se na nekoliko lokacija i sadržavati više programa. Prvi dokumentarni filmovi prikazivat će se 10., 11. i 12 srpnja”, objasnio je Stjepko Gambiroža u ime Udruge DOKUart.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI