MUSAKA OD GLJIVA: Nešto drukčija, ali jednako ukusna!

7dnevno

Ako još niste kušali ovo jelo, razveselite svoje ukućane.

Sastojci za dvije osobe:

250 dag šampinjona
malo suhih vrganja
1 dl mlijeka
margarin ili maslac
celer
nekoliko šnita starog kruha
10-ak dag dimljenog topivog sira
lovorov list
ružmarin
češnjak (može u prahu)
sol
papar
ljuta papričica

Priprema:

Naribajte celer i na sitno nasjeckajte šampinjone. Ako imate pileću mast, zagrijte je i popržite gljive i celer na njoj. Ako ne, koristite maslac, margarin ili obično ulje. Posolite, popaprite, začinite s malo ružmarina, lovorovim listom i ljutom papričicom. Kada iz gljiva izađe sva tekućina, zalijte ih s pola litre vode, poklopite i pustite da prokuhaju 10-ak minuta. U međuvremenu šnite starog kruha dobro začinite češnjakom, svježim ili u prahu, a pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.



Potkraj kuhanja u juhu ulijte mlijeko, promiješajte i maknite s vatre. Ako imate štapni mikser, možete dodatno usitniti gljive. Ako ste juhu kuhali u posudi koja može u pećnicu, ne morate je prebacivati u vatrostalnu posudu. Na juhu stavite šnite kruha, a na njih naribani ili na šnite rezani topivi dimljeni sir (npr. Dimsi). Stavite u pećnicu i zapecite dok sir ne potamni do tamnije zlatnožute boje. Izvadite i uživajte!

Napomena:

Kruh će upiti juhu i biti gnjecav, a sir hrskav. Ako želite da i kruh djelomično bude hrskav, stavite manje vode. Gljive u ovom jelu možete koristiti u raznim kombinacijama, ovo je samo jedna moguća.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI