MOUSSE OD KAVE I ČOKOLADE: Osvježavajući desert koji može zamijeniti sladoled

7dnevno

Ova slastica neće oduševiti samo mališane, nego i odrasle.

Sastojci za mousse:

70 g čokolade za kuhanje


4 žlice vruće kave

3 jajeta



85 g šećera

150 ml slatkog vrhnja

Sastojci za žele:

6 listića želatine

skuhana jača kava (bez taloga)

Priprema moussea:

Čokoladu za kuhanje izlomite na sitne komade i stavite u vruću i jaku kavu. Kuhajte na pari dok se ne otopi, a zatim ohladite.

Žumanjke i šećer ulijte u zdjelu i umutite mikserom. Slatko vrhnje čvrsto umutite u šlag. Zatim u kremu dodajte ohlađenu mješavinu čokolade i kave te na kraju umiješajte šlag.

Čvrsto ulupajte bjelanjke i pomiješajte ih s kremom od čokolade i kave. Smjesu stavite u hladnjak na otprilike tri sata.

Priprema želea:

Želatinu pripremite s kavom, prethodno procijeđenom da nema taloga. Po želji zasladite. Odvojite 1/3 količine i ulijte na tanjurić. Kada se stegne, izrežite na kockice.

U pripremljene čaše prvo ulijte malo želea od kave, pa sloj moussea od kave, pa opet žele te završite mousseom. Na vrhu dekorirajte kockicama želea.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI