MIRJANA HRGA O SVOM BIJEGU IZ UKRAJINE: ‘Gledala sam, jedno po jedno punjenje za smrt’…

Bivša novinarka i Tv voditeljica i savjetnica bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Mirjana Hrga na svom je Facebook profilu objavila status o svom boravku u Ukrajini 2013. godine.

Hrga otkriva da je iz Ukrajine pobjegla za Tursku, a strašni prizori kojima je svjedočila na njoj su ostavili traga. Najviše se sjeća ‘želje za životom’ koju je dobila prilikom napuštanja te zemlje.

‘Sjedimo doma i pratimo kao uzbudljiv film. Čak mnogi i komentiraju. Ja neću. Nisu mi pred očima ni slike mrtvih ni eksplozija. Samo mi se vraća sjećanje na želju da uspijem napustiti to područje. Ta želja za životom’, napisala je na početku svoje objave.

‘To mogu jutros zamisliti. I zimu. Taj užasan vjetar za koji je naša bura ništa. Ništa više. Uhvatili smo zadnji avion iz Dnjepropetrovska za Istanbul. Čekali smo na pisti još 40-ak minuta da se vojni helikopteri napune razarajućim oružjem. Gledala sam, jedno po jedno punjenje za smrt’.

‘Kad sam sletjela u Tursku, došlo mi je da poljubim tlo. Podrška svim mojim kolegama koji su opet tamo. Posebno onima s kojima sam prošla tu dionicu života’, napisala je Mirjana Hrga na svom Facebook profilu.



Hrga je 2013. godine poslana u glavni grad Ukrajine kako bi kao novinarka popratila tadašnje prosvjede.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI