MIRIŠU NA SREĆU: Kifle s maslacem

Miris svježe pečenih kifla koji se proteže kućom, idealan je jutarnji scenarij. Kako bi se on dogodio u vašem domu, donosimo recept!

Sastojci:

1 kg brašna

500 ml vode

kocka svježeg kvasca



3 žlice pune šećera

1 žlica soli

100 ml ulja

Premaz:

majoneza

sezam, kim, morska sol – ovisno o ukusu

Preljev:

250 g maslaca

 

Priprema:

U 500 ml tople vode rastopite kvasac sa žlicom šećera, brašno uspite u zdjelu, dodajte dvije žlice šećera, sol i vodu s kvascem te 100 ml ulja. Umijesite lagano da tijesto bude glatko, mekano i da se ne lijepi. Sve se radi odmah. Nema potrebe čekati da kvasac naraste. Tijesto podijelite na pet dijelova, uvaljajte malo rukom kao kobasicu pa nožem svaku izrežite na deset dijelova i od svakog dijela kreirajte mini lopticu.

Uzmite prvu lopticu, razvaljajte u oblik elipse te rukama urolajte u klipić. Lim za pečenje podmažite maslacem, poredajte kifle i ostavite ih da odstoje oko dva sata na toplom. Narasle kifle premažite majonezom, pospite posipom po želji. Pecite na 220 stupnjeva, dok ne porumene, pečene prelijte otopljenim maslacem.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI