Lucia Berlin novi je performans slikara i umjetnika Danijela Žeželja i glazbene braće Sinkauz

Promo

Više o autoru na: https://dzezelj.com/Projekt live perfomansa umjetnika Danijela Žeželja i nagrađivanih glazbenika i kompozitora Alena i Nenada Sinkauza, kojeg čini čarobni spoj slikanja uživo i glazbe uživo, dobiva svoj nastavak za zagrebačku publiku.

Nakon uspješne live izvedbe u Galeriji Kranjčar, zagrebačka publika novi multimedijalni performans imat će prilike pogledati u ovaj petak, 3. rujna u 20 sati u umjetničkom prostoru bivšeg kina Urania na Kvatriću.

Novi live performans nosi naziv Lucia Berlin i indirektna i subjektivna je posveta životu i poetici istoimene posthumno priznate američke spisateljice kratkih priča. Kao i sjajne priče koje prate njen dramatični život, i performans Lucia Berlin dramatičan je spoj slike i glazbe, eksperimentalna narativna forma pred publikom, pred čijim se očima uživo događa direktan spoj slike i glazbe.

Promo

Poput kazališta sjena u kojem su zvuk i boja jezik naracije, unutar 50 minuta, razmjenom energije glazbe i vizuala nastat će sekvenca slika koja je u konačnici, po završetku performansa, vlastita zatvorena priča.

Ovu sjajnu sinergiju zvuka i slike u 50-minutnom performansu stvaraju Danijel Žeželj, poznati strip crtač, slikar, ilustrator i autor grafičkih romana s međunarodnom karijerom, Alen Sinkauz, skladatelj, basist i kontrabasist u raznim glazbenim, kazališnim i multidisciplinarnim projektima, Nenad Sinkauz, skladatelj i performer te Marco Quarantotto, pulski bubnjar s bogatim izvođačkim iskustvom.



Čitava izvedba se temelji na snažnoj razmjeni glazbenih i slikarskih elemenata – spajanju ritma i vremena glazbe s volumenom i prostorom slike.

Promo

Performans “Lucia Berlin”, 3. rujna u 20 h u prostoru kina Urania, Trg E. Kvaternika 3/3, za sve je posjetitelje besplatan.

Video isječak s prošlog performansa 4 (Four) možete pogledati ovdje.

Danijel Žeželj autor je stripova, animiranih filmova, grafičar i ilustrator. Njegovi stripovi, grafički romani i ilustracije objavljivani su u knjigama i časopisima u Hrvatskoj, Sloveniji, Engleskoj, Švicarskoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Grčkoj, Švedskoj, Brazilu, Argentini, Južnoj Africi, Kini i SAD-u. i Stripove i ilustracije objavljivali mu su ugledni izdavači kao što DC Comics/Vertigo, Marvel Comics, Dark Horse, Heavy Metal, Image, Dargaud, Mosquito, Grifo Edizioni, Eris Edizioni, The New York Times Book Review, Harper’s Magazine, San Francisco Guardian, Washington Chronicle, itd. Autor je dvadeset i šest grafičkih novela i sedam animiranih filmova. Nedavno je završio novi animirani film „Sakupljač,“ u produkciji Zagreba filma, a njegova posljednja grafička novela„Poglavica jelena” predstavljena je u lipnju na ovogodišnjem pulskom festivalu Sa(n)jam knjige.

Promo
Facebook Comments

Loading...
DIJELI