LAGANO I ZDRAVO: Škarpina s pireom od cvjetače

Ribu bi trebali jesti barem dva puta tjedno. Donosimo ideju kako da pripremite škarpinu na nešto drugačiji način, i možda otkrijete nove okuse onim koji još uvijek nisu zaljubljenici u ribu.

Sastojci:

600 g škarpine
maslinovo ulje
4 češnja češnjaka
vezica peršina
500 g cvjetače
70 g maslaca
150 ml kiselog vrhnja
150 ml juhe
sol
papar

Priprema:

Pomiješajte sjeckani peršin s češnjakom, solju i maslinovim uljem. Ribu prelijte tom mješavinom pa poklopite folijom i pecite u pećnici sat vremena na 180
stupnjeva. Zatim skinite foliju i zapecite je još nekih 10 minuta. Stavite svježu ili zamrznutu cvjetaču u lonac, dodajte bujon (koji god imate), kiselo
vrhnje, češnjak, sol, papar i komad maslaca. Kuhajte kratko, pa kada je spremno, ručnim mikserom napravite pire.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI