Kultur Shock u Zagrebu

Zagrebački koncert dio je velike europske turneje tijekom koje će bend svirati još i u Njemačkoj, Grčkoj, Srbiji, Slovačkoj, Češkoj, Italiji, Makedoniji, Sloveniji i Bugarskoj

Američki gipsy punk sastav Kultur Shock nastupit će u Vintage Industrial Baru 7. travnja, gdje će promovirati svoj jedanaesti album ‘D.R.E.A.M.’, najavio je organizator koncerta Hangtime Agency.

Kultur Shock osnovan je prije 23 godine u Seattleu pod vodstvom Sarajlije Srđana Gine Jevđevića, koji je okupio glazbenike iz ex-Yu, ali i cijelog svijeta, tako da je njegov bend uvijek bio obilježen notom multikulturalnosti. Brzo su stekli underground slavu širom Amerike, što je rezultiralo potpisivanjem ugovora s izdavačkom kućom Billya Goulda, basiste grupe Faith No More.
 
Često ih se uspoređuje s Gogol Bordellom ili System Of A Downom, ali njihova je glazba bogatija za balkanski “touch” koji dobro rezonira s ovdašnjom publikom, pa je na njihovim koncertima vrhunska i nabrijana atmosfera popraćena s hektolitrima znoja.
 
Zagrebački koncert dio je velike europske turneje tijekom koje će bend svirati još i u Njemačkoj, Grčkoj, Srbiji, Slovačkoj, Češkoj, Italiji, Makedoniji, Sloveniji i Bugarskoj.
 
Neke od značajniijih suradnji članova Kultur Shocka na ovaj ili onaj način bile su s imenima kao što su Esma Redžepova, Serj Tankian, Gogol Bordello, Balkan Beat Box, Beirut, Dubioza Kolektiv i Edo Maajka.
 
Članovu benda su: Srđan Gino Jevđević – vokal, udaraljke, Val Kiossovski – gitara, vokal, Chris Stromquist – bubnjevi i udaraljke, Guy M. Davis – bas, vokal, Amy Denio – saksofon/klarinet, vokal i Matty Noble – violina.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI