Kultni Prljavci najavili veliki zagrebački koncert na stadionu u Kranjčevićevoj

Nikola Knežević

Kultni Prljavci jučer su u caffe baru „Ritam grada“ održali konferenciju za medije na kojoj su najavili svoj veliki zagrebački koncert, a koji će se održati 31. svibnja na stadionu u Kranjčevićevoj. Bit će to spektakl kojim će se obilježiti Dan grada Zagreba, ali i četrdeseta obljetnica najpoznatijeg rock benda!

Foto: Nikola Knežević

Na stadionu u Kranjčevićevoj nije bilo koncertnih nastupa osim samo jednog davnog, kada su Dire Straits ovdje svirali 1983., što ovaj koncertni događaj čini još većim izazovom, potvrdili su članovi benda u razgovoru s novinarima. Otkrili su i finalne detalje koncerta. Prljavci nam, naime, doista pripremaju spektakl s mega produkcijom, na dvije bine, a već 5 dana prije samog koncerta, tehnika ulazi na teren.

Grupa Prljavo kazalište svoj je prvi singl “Televizor” objavila 1978. godine za tadašnji Jugoton, otkrili su iz Croatia Recordsa, izdavačke kuće Prljavog kazališta na jučerašnjoj pressici. Na tom su se albumu našle tri pjesme “Televizor”, “Majka” i “Moje djetinjstvo”, a od tada pa do danas, Prljavci su objavili više od dvadeset studijskih albuma, kompilacija i live albuma. Svoje okrugle obljetnice uvijek su obilježavali na poseban način, a zanimljivo je da su bili i prvi bend koji je nastupio u Areni Zagreb.

Posebno iznenađenje na pressici Prljavci su pripremili poznatom glumcu Reneu Bitorajcu: “Naš dragi prijatelj Rene je među prvima kupio ulaznice za ovaj koncert, ali preko jedne sumnjive internetske stranice. Budući da mu oni neće vratiti novac, odlučili smo mu darovati dvije VIP ulaznice kako bi bio posve siguran da će tu večer biti s nama na stadionu”, rekao je Jajo.

Foto: Nikola Knežević

Ulaznice za koncert i dalje se prodaju u sustavu Ticketshop.hr, no valja naglasiti i da će uskoro biti rasprodane te da se na koncertu očekuje 30 tisuća fanova!



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI