Kultna grupa Wu-Tang Clan na Sea Star festivalu

Wu-Tang Clan prodao je do sada 40 milijuna albuma, a svjetski mediji, poput Rolling Stonea nazivaju ih "najboljom rap grupom ikada"

U sklopu europske turneje hip-hop grupa Wu-Tang Clan nastupit će na Sea Star Festivalu, koji se od 24. do 25. svibnja održava u laguni Stella Maris u Umagu, najavili su u petak organizatori.

Hip-hop sastav Wu-Tang Clan potvrdio je dolazak na 3. izdanje Sea Star Festivala u Umagu. Nastupaju u sklopu svoje turneje “Gods of Rap” kojom obilježavaju 25 godina od izlaska albuma “Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”.

“Uložili smo jako puno napora da ovu obljetničku turneju, rezerviranu isključivo za ogromne arene u Americi i Zapadnoj Europi, skrenemo preko 2000 km i dovedemo u Umag”, kazao je na konferenciji za medije festivalski direktor Sanjin Đukić.

Ne skrivajući oduševljenje njihovim pristankom, dodao je da se radi o sastavu koji je oblikovao hip-hop koji poznajemo danas. Wu-Tang Clan prodao je do sada 40 milijuna albuma, a svjetski mediji, poput Rolling Stonea nazivaju ih “najboljom rap grupom ikada”.

“Njujorški rap revolucionari zaslužni su za tektonske promjene u svom žanru još od albuma iz 1993. a koji i danas pruža osnovu za mlade naraštaje žedne vrhunskog hip-hopa”, kazao je zagrebački DJ Phat Phillie, podsjetivši da je sastav formiran 1992. u New Yorku te da čine ga RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa i Cappadonna.



Wu-Tang Clan tako predvode Sea Starovu listu izvođača, na kojoj su Sven Väth i Nina Kraviz, britanska hip-hop diva IAMDDB, dobitnik Ibiza Awards nagrade za najboljeg tehno DJ-a Ilario Alicante, autor najprodavanije techno trake na Beatportu Enrico Sangiuliano te brojni drugi izvođači.

Direktor komunikacija u Exitu Sagor Mešković kazao je da su pregovori sa sastavom trajali mjesecima, jer su željeli osigurati da regionalna publika ima najniže cijene ulaznica, koje se na njihovoj turneji ove godine kreću i preko stotinu eura.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI