Koncerti hrvatska glazbene baštine u Rijeci

Screenshot

Ciklus komornih koncerata “Glazbena Rijeka”, u organizaciji umjetničke organizacije Cristoforium, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci, obuhvatit će četiri koncerta hrvatskih glazbenih sastava, u razdoblju od 25. listopada do 17. siječnja, najavljeno je na konferenciji za novinstvo.
Time se nastavlja priređivanje ciklusa komornih koncerata u PPMHP, odnosno Guvernerovoj palači, nakon što je prve dvije godine nositelj programa bila Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog iz Zagreba.
Umjetnički voditelj ciklusa Danije Gašparović kazao je da su organizatori nastojali nastaviti s konceptom ciklusa koji je vrlo uspješno priređivao Lisinski te ustvrdio kako ovakvih ciklusa komorne glazbe u Hrvatskoj nedostaje.
Program počinje nastupom sopranistice Tanje Ruždjak i pijanista Lovre Marušića 25. listopada. Slijedi 28. listopada nastup Riječkoga klavirskog trija, kojeg čine pijanist Filip Fak, violinist Krunoslav Marić i violončelist Vid Veljak te 20. prosinca koncert vokalnog ansambla “Projekt Lazarus”, koji je posvećen izvođenju neizvođenih ili malo poznatih djela hrvatske glazbene baštine. Na završetku ciklusa 17. siječnja je koncert Zagrebačkih solista s djelima J. S. Bacha.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI