Koncert u počast Lovri von Matačiću

Svojeg se šefa dirigenta Zagrebačka filharmonija svake godine prisjeća "In memoriam" koncertom. Ove godine, na koncertu u petak posebna gošća bit će francusko- ruska violinistica Alexandra Soumm

Tradicionalni “In memoriam” koncert kojim se orkestar Zagrebačke filharmonije svake godine prisjeća svog dugogodišnjeg šefa dirigenta Lovre von Matačića održat će se u petak 15. veljače u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog a kao posebna gošća najavljena je francusko-ruska violinistica Alexandra Soumm. 

“O Lovri von Matačiću i njegovom značaju ne samo u hrvatskoj, nego i u europskoj i svjetskoj glazbi zna se nadaleko”, stoji u najavi.  “U bližoj, ali i daljnjoj budućnosti teško će bilo tko zauzeti Matačićevo mjesto u memoriji zagrebačke publike i naših filharmoničara jer se glazbenici njegove karizme rađaju jednom u sto godina”, dodaje se.

Svojeg se šefa dirigenta Zagrebačka filharmonija svake godine prisjeća “In memoriam” koncertom. Ove godine, na koncertu u petak posebna gošća bit će francusko- ruska violinistica Alexandra Soumm, koju je glazbena suradnja vezala najviše na francuske i engleske orkestre od Pariza, Toulousa, Bordeauxa i večinu asambla BBC-a, gdje je radila za BBC 3 New Generation Artist i London Music Masters Award.

U Zagrebu će nastupiti uz orkestar Zagrebačke filharmonije koji će pod dirigentskim vodstvom šefa dirigenta Davida Danzmayra izvoditi djela Antonija Vivaldija / Maxa Richtera: Četiri godišnja doba, Blagoja Berse: Idila za orkestar, op 25b, te Ludwiga van Bethovena: 2 simfonija u D-duru, op 36.

Prije koncerta, u petak s početkom u 19 sati, u predvorju Velike dvorane održat će se predkoncertni razgovor s Alexandrom Soumm i Davidom Danzmyrom prilikom kojeg će ugledni gosti s publikom podijeliti svoj umjetnički doživljaj koncerta sa Zagrebačkom filharmonijom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI