Koncert Matije Dedića na Tvrđavi Barone u povodu pete godišnjice Arsenove smrti

U ponedjeljak, 17. kolovoza, koncertom Matije Dedića na Tvrđavi Barone “Matija svira Arsena”, Šibenik će obilježiti petu godišnjicu smrti jednog od najistaknutijih hrvatskih kantautora Arsena Dedića.

Kako se ističe u najavi, virtuozni koncertni program “Matija svira Arsena” točno na petu godišnjicu smrti velikog šibenskog skladatelja, pjesnika i kantautora, publiku će na Tvrđavi Barone provesti potpuno intimistički Matijinom interpretacijom Arsena i Arsenova bogatog glazbenoga naslijeđa.

Naslijeđen od roditelja, glazbeni talent Matija intenzivno razvija od pete godine, kada je započeo svirati glasovir. Nakon završene srednje glazbene škole Vatroslava Lisinskog, Zagreb zamjenjuje jazz akademijom u Grazu, koju je završio u klasi profesora Haralda Neuwirtha.

Karijeru u Hrvatskoj započeo je nastupajući s Boliers kvartetom i kvartetom Tamare Obrovac, s kojom još surađuje. Od tada se afirmirao, kako na nacionalnoj, tako i na međunarodnoj sceni nastupima po čitavom svijetu, a već 2002. godine nastupio je na prestižnom Montreaux Jazz Festivalu kao jedan od 11 finalista koji su bili pažljivo izabrani iz međunarodne liste od 400 pijanista.

Matija šibensku publiku često posjećuje, no prvenstveno treba izdvojiti koncert na Tvrđavi sv. Mihovila 2014. godine kad je s Arsenom i Gabi prvi put nastupio zajednički.



“Iščekivani koncert Matije Dedića na Tvrđavi Barone evocirat će ne samo emocije Arsenove glazbe i stihova, već i emociju obitelji Dedić – Matije i Gabi – i njihove povezanosti i privrženosti Šibeniku i šibenskom”, stoji u najavi.

“Nakon pet godina, Arsen je i dalje u Šibeniku, a bit će i u nadolazećim vremenima, na čast i radost svim generacijama koje će moći uživati i sudjelovati u programima ‘Kuće umjetnosti Arsen’”, poručuje organizator Tvrđava kulture Šibenik.

Koncert će se održati u skladu sa svim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI