Knjiga koju vrijedi pročitati: Istina – Uvod u apologetiku

Foto: Katolik.hr

Iz pera dr. sc. Ivana Poljakovića nedavno se pojavilo drugo i dopunjeno izdanje knjige ISTINA. Uvod u apologetiku, jedinstvene publikacije koja jezikom znanstvenih i filozofsko-teoloških dokaza i činjenica progovara o našoj katoličkoj vjeri i njezinim dogmama.

Pisana razumljivim jezikom i pristupačnim stilom, ona je dragocjeni izvor za nove spoznaje, kako onima koji su dobro upućeni u otajstva vjere, tako i “običnim” ljudima, laicima, pa i svima koji su skeptici ili u Boga ne vjeruju.

Kršćanstvo, napose rimokatolička vjera, živa je vjera koja ne poznaje granice, nacije i rase. Ona postoji radi Čovjeka i za Čovjeka. Isus Krist umro je na križu i uskrsnuo radi nas i našega spasenja, On je otkupio naše grijehe i pružio nam toliko potrebnu nadu i utjehu, s

Njime smo pobijedili smrt i samo uz Njegovu pomoć možemo dalje kao potpuni ljudi i Božja bića, sa svojim punim dostojanstvom i integritetom.

Da bismo to mogli, moramo upoznati i vjeru i Krista i sami u sebi razriješiti mnoge dileme i nedoumice koje nas ponekad vode na krivi put u udaljuju od Tvorca.



Danas, u vremenu kad se katolička vjera i kršćanstvo uopće potiskuju, pa i kod nas u Europi koja je stasala na korijenima Kristove vjere i zahvaljujući njoj izašla iz razdoblja barbarstva, biti apologet Evanđelja zadaća je svih nas.

No, kako ćemo braniti vjeru ako i sami nismo proniknuli u njezinu bit i ako nas muče pitanja koja katkad bude i sumnju?

Ne dopustimo da našim duhom ovladaju laž i prijetvornost, malodušnost i beznađe. Držimo se čvrsto sidra što nam ga je ostavio Krist. Onoga sidra koje nas na vjetrometini ovoga svijeta uz našu Crkvu održava na životu i u nadi uskrsnuća već više od dva milenija.

Budimo pravi i tvrdi svjedoci vjere svojega Boga koji nas je stvorio na svoju sliku i priliku i udahnuo nam neumrlu dušu – za vječnost. S Njime smo pobijedili smrt i ništavilo, dopustimo Mu da nas povede i danas, kroz bure i oluje našeg ovozemaljskog, prolaznog života.

Knjiga tvrdog uveza (232. stranice) koju autor prodaje po cijeni od samo 50 kuna (s troškovima poštarine za područje Republike Hrvatske) s jedinom nakanom da je pročita što više čitatelja, može se naručiti putem e-maila.

Opširnije o knjizi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI