JESTE LI IKAD PROBALI JASTUK-TORTU? Jednom kad je napravite, postat će vam omiljena slastica

Iza neobičnog naziva krije se fina poslastica!

Biskvit:

6 jaja
25 dag brašna
20 dag šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

Krema:

1 l mlijeka
4 žumanjka
4 velike žlice šećera
4 žlice oštrog brašna
vanilija (štapići vanilije ili vanilija u prahu)
80 dag svježeg šumskog voća ili dva pakiranja smrznutog šumskog voća
šećer po želji
mlijeko ili naranča



Priprema biskvita:

Šest bjelanjaka miksajte da dobijete čvrst snijeg, dodajte 20 dag šećera, jedan po jedan žumanjak i na kraju 25 dag brašna s praškom za pecivo. Smjesu stavite u veći lim jer biskvit treba biti tanak. Pecite 15 do 20 minuta na 170 stupnjeva.

Priprema kreme:

U lonac na vatru stavite žumanjke, šećer i brašno i polako dolijevajte hladno mlijeko te kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju dodajte vaniliju. U šumsko voće dodajte šećera po želji.

Ohlađeni biskvit poškropite mlijekom ili narančinim sokom, narežite na kocke i složite na pladanj. Na biskvit posložite šumsko voće, a preko voća prelijte kremu. Svaki sljedeći “kat” slažete na isti način – biskvit – voće – krema. Tortu ukrasite tučenim šlagom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI