JELENA VELJAČA MORA NA SUD! Protiv glumice pokrenut je žurni postupak, evo za što se točno tereti

instagram

Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu uskoro bi se trebala naći poznata hrvatska glumica i scenaristica Jelena Veljača, koja pažnju javnosti u posljednje vrijeme plijeni svojim aktivizmom, ali i brakom s Vitom Turšićem, bivšim savjetnikom Kolinde Grabar-Kitarović.

”Pozivamo vas da kao okrivljenik Jelena Veljača dana 13. listopada 2021.  u 13:20  sati pristupite ovom sudu, na adresu Avenija Dubrovnik 8, Zagreb soba 321, na ročište radi ispitivanja u prekršajnom postupku”, stoji u pozivu kojega potpisuje sudac Damir Pleše.

Inače bi Veljača na sud trebala radi prekršaja iz Zakona o sigurnosti o prometa na cestama i to zbog prelaska kroz crveno svijetlio na semaforu.

 

Postupak koji se protiv nje vodi okarakteriziran je kao žurni, a osim toga glumici sud nije redovnim putem uspio uručiti poziv na ročište pa je stoga priča nešto kompleksnija. Ona je naime svejedno dužna pristupiti sudu na ispitivanje ili u suprotnom dostaviti obranu u pisanom obliku.



Ako se ne odazove pozivu, sudu ostaje nekoliko mogućnosti, a jedna od njih je i izdavanje dovedbenog naloga. Ako se pak Veljača ne odazove pozivu sud također može procijeniti da njena nazočnost i ispitivanje nisu nužni pa joj presudu izreći bez prisustva i istu dostaviti u pisanom obliku.

 

Prekršaj za kojega se Veljaču tereti spada inače u skupinu najtežih prometnih prekršaja za što novčane kazne mogu sezati i do 20.000 kuna.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI