Izložba Matka Vekića u Laubi

Bez obzira radi li se o motivima dokumentarne, figurativne, realne ili nadrealne prirode ili o igri asocijacija i ikoničko-metaforičkih kombinacija, Matko Vekić smješta ih u aktualni kontekst i nenametljivo im pridodaje kritički stav o suvremenim društvenim procesima

Izložba Matka Vekića – “Dvojbe i komplementarnost”’ otvara se u zagrebačkoj Laubi u četvrtak, 7. ožujka u 19 sati, a moći će se razgledati do 22. ovoga mjeseca.

Na izložbi će biti predstavljen presjek umjetnikova stvaralaštva kroz povezivanje i suprotstavljanje radova iz različitih ciklusa koji su nastali od 1995. do danas.

Kako ističe kritika: ”U dva i pol desetljeća umjetničkog stvaranja Matko Vekić nametnuo se kao jedan od najozbiljnijih i najproduktivnijih autora u suvremenoj hrvatskoj likovnoj umjetnosti. U svojim slikarskim ciklusima Vekić se bavio različitim sustavima znakova i koristio motivima kao što su kukci i automobili, električni stupovi i gradilišta, trgovi i pečeni janjci, zahodi i stadioni, rovokopači i dizalice, oblaci i elementarna priroda, maske, bilderi i manekenke. Iako se radi o naizgled vrlo udaljenim tematskim cjelinama, one su povezane autorovom jedinstvenom slikarskom interpretacijom. Bez obzira radi li se o motivima dokumentarne, figurativne, realne ili nadrealne prirode ili o igri asocijacija i ikoničko-metaforičkih kombinacija, Matko Vekić smješta ih u aktualni kontekst i nenametljivo im pridodaje kritički stav o suvremenim društvenim procesima, pokazujući kako se i u tradicionalnim slikarskom mediju, mogu vrlo kvalitetno postaviti ključna pitanja za pojedinca i društvo.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI