Izložba Davora Senečića u Kući arhitekture Oris

“To su jednostavno skice iz devedesetih, rađene u Beču. Većinom su crtane Stabilo flomasterom, neke su obojene, a manji dio u olovci ili uz pomoć ravnala…”

U ponedjeljak, 18. ožujka u 19:30, u Oris Kući arhitekture u Zagrebu, otvara se izložba arhitekta Davora Senečića pod nazivom “Skice iz devedesetih”. Izložba je otvorena do 22. ožujka 2019.

Kako ističe autor: ”Danas su skice na skicen ili aquafix papiru bezvrijedne i gotovo ih nitko ne radi. Nove, mlade kompjuterizirane generacije skiciraju 3D modele na računalu u fotografskoj realnosti. Teško je danas naći ured ili radni stol arhitekta sa skicen papirom.

Za većinu od ovih skica koje predstavljam sjećam se projekata kojima su prethodile, a za neke, nažalost i ne. To su jednostavno skice iz devedesetih, rađene u Beču. Većinom su crtane Stabilo flomasterom, neke su obojene, a manji dio u olovci ili uz pomoć ravnala.

One su u stvari transformacija ili simbioza. Konkretna i jednostavna. Misli, imaginacije i ruke koja vuče liniju na tom fantastičnom papiru. Samoća i sloboda uma gdje vrijeme staje… Predstavlja tu liniju koja nema kraja. Jer kraja u stvari nema…’”

Facebook Comments



Loading...
DIJELI