INmusic bi se mogao održati kada prođe pandemija

Zbog pandemije koronavirusa upitno je hoće li ovogodišnji INmusic festival održati u najavljenom terminu, od 22. do 24. lipnja, u Zagrebu, no organizatori kažu da bi se mogao održati kada prođu aktualni izvanredni uvjeti koji donose ograničenja i na globalnoj razini.

Zagrebački festival mora se prilagoditi novoj situaciji poput niza drugih svjetskih i europskih festivala koji se zasad odlučuju za jedan od dva scenarija – ili se odgađaju za kraj ljeta i jesen – ovisno o vremenskim prilikama i rasporedu turneja, ili za godinu dana.

“Veliki se napori ulažu sa strane svih uključenih da se 15. INmusic festival održi, ako ne u najavljenom terminu onda u terminu kada će proći pandemija i kada će se moći neometano održavati manifestacije koje okupljaju preko 1000 ljudi”, rekli su Hini organizatori festivala.

Ako se festival odgodi, kupljene ulaznice vrijede za novi termin održavanja. “U situaciji u kojoj svi gube, čvrsto vjerujemo da je odgoda festivala za novi termin najpravednije i najsigurnije rješenje za sve uključene – publiku, glazbenike i organizaciju festivala”, dodaju.

“Kao i cijela svjetska javnost, svjedoci smo da nove relevantne informacije i upute nadležnih tijela pristižu iz dana u dan te sukladno dostupnim informacijama razmatramo opcije za daljnje korake u suradnji sa izvođačima koji su također svjesni da je u pitanju viša sila izvanrednog utjecaja na cjelokupno čovječanstvo”, kažu.



Za realizaciju svakog pojedinačnog nastupa nekog međunarodno relevantnog izvođača presudna je realizacija međunarodne turneje, a što podrazumijeva preduvjet rješavanja problema epidemije u svim zemljama u kojima se odvija planirana turneja.

INmusic i slične projekte vide kao važan element za što raniji oporavak gospodarstva jer generiraju veliku turističku posjetu i prihode u turizmu te uz sebe vežu niz izvođača radova i djelatnosti čime posredno generiraju i puno radnih mjesta.

“I ova kriza, kao i mnoge druge prije nje, će proći i tek u sigurnim uvjetima možemo očekivati i radovati se povratu u neko bolje stanje svakodnevice koje će uključivati i međunarodna glazbena gostovanja i sve druge kulturne i turističke sadržaje koje smo u 2020. nažalost izgubili”, poručili su organizatori.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI