I ovo će ljeto u Zagrebu biti KUL!

screenshot

Zagrebačko kulturno ljeto i ove će godine predstaviti jedinstvenu ponudu svih ljetnih kulturnih manifestacija i događaja na niz atraktivnih lokacija od Trga kralja Tomislava, Bundeka, Gornjega grada do Novoga Zagreba, a u njemu sudjeluje više od 2500 umjetnika, piše HRT.

Zagreb će ovo ljeto ponovno postati velika pozornica kulturnih događanja. Posjetitelje očekuje raskošna ponuda od smotri folklora, koncerata klasične i pop/rock glazbe, izložbi te kazališnih, filmskih i uličnih predstava. Festival počinje 20. ovog mjeseca, a otvara ga Hrvatska radiotelevizija sa svojim ansamblima na Trgu Kralja Tomislava.

Već naš poznati projekt ‘Glazba i grad’ koji se ove godine održava peti put. Prvi dan su na rasporedu zbor, tamburaški i simfonijski orkestar HRT-a sa solistom Janom Tominićem, a dan kasnije na rasporedu je koncert jazz orkestar pod vodstvom Andreasa Marinella i svira se glazba Franka Zappe“, najavila je rukovoditeljica Radne jedinice Glazba – HRT-a Ivana Kocelj.

Najbolji orkestri, Hrvatsko narodno kazalište, kazalište Komedija, Zagrebačka filharmonija, simfonijski orkestar i dva velika imena – Julije Rachlin, jedan od najboljih židovskih violinista i Jose Cura, jedan od onih top pjevača. Vraća se i ljetna pozornica na Bundeku, a imat ćemo i međunarodnu smotru puhačkog orkestra“, rekao je iz predstavnik organizatora Tedi Lušetić.

Treću godinu zaredom na Trgu kralja Tomislava nastupa i Zagrebačka filharmonija. Po prvi put imat ćemo i festivalski orkestar, a naglasak smo ove godine stavili na klasični program i dvije velike zvijezde“, dodao je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch.



Nije floskula da će se za svakoga i ovo ljeto naći ponešto. Tako će u Kulturnom ljetu u Zagrebu, koje nudi pregršt koncerata na otvorenom i besplatnih sadržaja, i ove godine uživati ne samo domaći već i strani posjetitelji, piše HRT.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI